Hoe vind je een huisvesting in Antwerpen?

Vergeleken met wonen in een hoofdstad of andere grote metropool, is de Antwerpse huizenmarkt heel redelijk geprijsd. Het is mogelijk om een ​​scala aan appartementen en huizen te vinden, geschikt voor individuen, stellen, studenten, gedeelde flats of gezinnen. Het zal nog steeds nodig zijn om u door te verwijzen naar een makelaarskantoor, of zelfs het onderzoek zelf van persoon tot persoon te doen om woonruimte te vinden.

Waarom wonen in het stadscentrum van Antwerpen?

Het centrum van de stad is natuurlijk het duurste deel van de stad. De postcode is 2000: Het is belangrijk om de postcode voor uw gewenste gebied te kennen, aangezien de meeste makelaars u zullen vragen om op postcode te definiëren waar u een woning wilt vinden, in plaats van op naam.

Code 2000 omvat wijken die bekend staan ​​als De Leien. Deze lopen langs de hoofdstraat van Antwerpen, die op verschillende plaatsen van naam verandert om de overwinnaars van de Eerste Wereldoorlog te eren, van Italiëlei naar Frankrijklei, via Britselei en tenslotte Amerikalei. De straten zijn respectievelijk de avenue d’Italie, de avenue de France, de british avenue en de avenue of America.

Hoewel de prijs van huizen hier u misschien afschrikt, heeft wonen in het centrum een ​​aantal grote voordelen: het is zeer goed verbonden met het openbaar vervoer in alle richtingen en het voordeel dat het op loopafstand van alle belangrijke bezienswaardigheden ligt. uit de stad.

De appartementen in dit gebied zijn over het algemeen heel aantrekkelijk. Ze hebben echter een bijbehorende prijs. Dit betekent dat u waarschijnlijk alleen alleenstaande, goedbetaalde expats zult vinden die in het centrum wonen. Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden!

Wat zijn de alternatieven om goedkoop in Antwerpen te wonen?

Misschien voel je je meer thuis in een van de opkomende wijken van Antwerpen. Een daarvan is de wijk Zuid.

Zuid

Dit is het vernieuwde Museumkwartier, dat een favoriet is geworden onder mensen die graag in de buurt van pubs, clubs en galerieën wonen: een echt stadscentrum.

St. Andries

In de volksmond bekend als het modedistrict, kunnen mensen die geneigd zijn tot een stedelijke levensstijl, betaalbare appartementen vinden; het is gelegen tussen de rivier en de Nationalestraat. Als alternatief heeft Berchem ook een bohemien gevoel en heeft het een aantal zeer mooie Art Nouveau-huizen.

Welke wijk van Antwerpen is geschikt voor gezinnen?

Geen van de bovengenoemde buurten is echter echt gezinsvriendelijk. Als je met kinderen naar Antwerpen verhuist, probeer dan een woonruimte te vinden in een van de buitenwijken. De meeste gezinnen hebben een huis neergezet in het noorden van de stad, waar grotere huizen staan ​​met binnenplaatsen en een meer woongevoel.

Ten slotte zijn er de voormalige gemeenten Borgerhout, Deurne, Berchem, Wilrijk en Maerksem die de stadsrand omringen. De beste manier om tussen hen te kiezen, is door ze allemaal te bezoeken en een idee te krijgen van de omgeving. Ze zijn allemaal goed bereikbaar met het openbaar vervoer, dus het is niet nodig om in een auto te investeren, zelfs niet als u in de buitenwijken woont. Met de bus of tram ben je binnen 20 tot 30 minuten in het centrum.

Sommige expats vinden Deurne bijvoorbeeld bijzonder aantrekkelijk vanwege het Rivierenhof. Dit grote bosrijke park met een verzameling baaien en meren en een openluchttheater biedt een scala aan culturele en recreatieve activiteiten voor kinderen en volwassenen. Anderen trekken naar Hoboken, een rustige woonwijk aan het einde van tramlijnen 2, 4 en 24; het staat ook bekend om het hebben van een van de grootste groene ruimtes in de stad, de Hobokense Polder.

Waar begint u uw zoektocht naar onroerend goed in Antwerpen?

Uw beste optie voor het vinden van appartementen en huizen, die ook wordt gebruikt door makelaars en verhuurders, is om te zoeken in internetadvertenties en vooral websites die daaraan zijn gewijd.

 Registratie is gratis en eenvoudig, maar u kunt alle informatie die u nodig heeft op de site krijgen zonder te registreren.

Of u nu voor het eerst naar het buitenland verhuist of al meerdere keren eerder, het proces roept veel vragen op. In het bijzonder de keuze tussen het kopen of huren van een huis.

Een heel goed advies

Sinds 2018 vertrouwt de wet in België de huisvestingsregels toe aan elk van de drie gewesten van het land. Elke regio heeft zijn eigen huisvestingscode gepubliceerd op basis van de oorspronkelijke federale wet. De regio’s hebben ook enkele specifieke huisvestingsregels toegevoegd. Een van de belangrijkste verschillen tussen de gewesten betreft bijvoorbeeld de huurwaarborg: sinds 1 januari 2020 kunnen verhuurders in Antwerpen en in heel Vlaanderen van huurders eisen dat ze blokkeren voor de huurwaarborg van 3 maanden huur.

Most current publications